گزارش «بازطراحی سقف سازهای مركز دانشآموزان توانیاب توسط دانشجویان معماری دانشگاه فردوسی مشهد» در وبسایت «Architects for peace» منتشرشد.
مدیران مركز توانیابان، مركز دانشجویان توانای خاص در مشهد، طرح بازطراحی سقف سازه موسسه خود را در سال ۱۴۰۱ به گروهی از دانشجویان معماری دانشگاه فردوسی مشهد پیشنهاد كردند. هدف این پروژه مشاركت محور، كمك به جلوگیری از اتلاف انرژی ساختمان توان یابان در كنار یك ابتكار معنادار و حساس برای نمایش استعدادهای مجموعه عنوان می شد. مركز اصلی این پروژه افزودن عناصر ساختاری به سقف و در عین حال تركیب دستخط دانشآموزان دارای توانایی ویژه بود. دستخط دانشجویان توان یاب با محتوای نامه هایی خطاب به مسئولان و خیرین در پروژه استفاده شد. این رویكرد با هدف ایجاد یك طراحی منحصر به فرد و شخصی سازی شده كه نه تنها زیبایی شناسی فضا را افزایش می داد، بلكه نمادی از صداها و دیدگاه های خود دانش آموزان توان یاب بود، مورد توجه قرار گرفت. گزارشی با عنوان «بازطراحی سقف سازهای مركز دانشآموزان ناتوان ویژه مشهد» در وبسایت «Architects for peace» منتشر شد كه روند، مفهوم و نتایج پروژه را مستند میكند. این گزارش در مورد همكاری بین مدیران توانیابان، دانشجویان معماری و دانشجویان دارای توانمندی خاص بحث می كند و اهمیت پروژه و تأثیر مثبت دانشگاه فردوسی مشهد بر مؤسسه و جامعه را برجسته می كند. در این پروژه عضو هیئت علمی دانشكده معماری و شهرسازی دكتر پارسا پهلوان به همراه مهندس پرنیان دلیلی، مدرس همكار دانشكده و مهندس افسانه همتی به راهبری گروهی از معماران جوان با استعداد فارغ التحصیل و دانشجویان معماری در قالب یك اردوی حرفه ای انجمن علمی معماری پرداختند. این اردو با حضور سجاد جعفری، سمیرا مشیریان، راحله شجاعی، بنیامین عرفانی، مریم مهدی پور جلالی، مهدی احمدی، زهرا علیدادی، فاطمه فرقانی و ریحانه امیریان برگزار شد.
"معماران برای صلح" یك سازمان بین المللی است كه به ترویج صلح، عدالت اجتماعی و توسعه پایدار از طریق معماری و طراحی شهری ماموریت دارد: شبكه ای از متخصصان، دانشگاهیان، دانشجویان و طرفدارانی كه به قدرت تحول آفرین معماری برای ایجاد تغییرات مثبت اعتقاد دارند. معماران برای صلح همكاری و اشتراك دانش را میان متخصصان رشتههای مختلف تشویق میكند تا راهحلهای نوآورانهای را كشف كنند كه میتواند به جهانی عادلانهتر و صلحآمیز كمك كند.