کتاب کرونا ورناداک 2020 توسط انتشارات ورناداک جهانی به چاپ رسید. این کناب با تحلیل و آثاری از مستندنگاری بومی معماری جهان با همکاری مولفینی از 17 کشور فنلاند، تایلند، ایتالیا، سوئد، روسیه، رومانی، صربستان، پرتغال، ترکیه، امارات متحده عربی، چین، ژاپن، کامبوج، مالزی، اندونزی و ایران انتشار یافت. این کتاب (با محوریت معرفی درب و پنجره در معماری بومی) به مستندنگاری به روش مورد وثوق ورناداک جهانی که در زمان شیوع همه گیری کرونا، در معرفی میراث معماری بومی جهان کوشیده است اختصصاص دارد. در بخش ایران این کتاب، متن و آثاری از عضو و دانشجویان بین المللی دانشکده معماری حاضر در کمپ ورناداک به چشم می خورد.

کمپ بین المللی مستندنگاری بومی VERNADOC , که زیر نظر کمیته معماری بومی سازمان ایکوموس جهانی CIAV-ICOMOS (شورای عالی ابنیه و محوطه های تاریخی یونسکو) فعالیت می کند، توسط دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه فردوسی مشهد، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ورنادوک ایران، مدیریت همکاری های علمی و بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد و پیگیری‌های دکتر پارسا پهلوان استادیار دانشکده معماری و شهرسازی در سال 1398 در روستای تاریخی کنگ و دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

cv